Het egaliseren van een betonvloer

Bij uitstek een klus voor de vakman

Op zoek naar een betrouwbare partner die uw betonvloer kan egaliseren? Hier bent u aan het juiste adres. Via Betonvloer.org kunt u kwaliteit inhuren in de vorm van ervaren vaklui die zorgen voor een vlakke, gladde en eventueel legklare betonvloer.

Egaliseren: vlinderen of een coating?

Er zijn verschillende manieren om een betonvloer te laten egaliseren. U kunt het uiteraard ook zelf doen, maar denk hier van tevoren goed over na. Want waar u op voorhand niet over nadenkt of onbelangrijk acht, zoals de beste manier en de beste plek om te beginnen met egaliseren, kan tijdens het egalisatieproces of achteraf een onmisbare stap blijken. Niet voor niets is een betonvloer egaliseren bij uitstek een klus voor de vakman. Deze vakman kan u ook adviseren over de egalisatiemethode. Dit kan bijvoorbeeld door te vlinderen, of door een coating over de betonvloer aan te brengen.

betonvloer
beton

De stappen van het egaliseren

Bij het egaliseren van een betonvloer worden veelal de volgende stappen genomen:

  • Vloer droog en stofvrij maken
  • Een toplaag aanbrengen
  • Egalisatiecement aanmaken
  • Egalisatiemiddel uitgieten
  • Uitvloeien bevorderen

Betonvloeren in verschillende kleuren

Beton is tegenwoordig in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Door het polijsten met water, zuren en zouten treedt er een chemische reactie op, waardoor er wel tot vijftien verschillende kleuren gecreëerd kunnen worden. Dit gebeurt door het toevoegen van rood, geel of antraciet pigment aan het cement. U kunt uiteraard zelf kiezen in welke kleur u uw betonvloer wilt laten storten. Nadat u een offerte heeft aangevraagd kan de vloerspecialist u hier alles over vertellen.

Hulp nodig bij het egaliseren van uw betonvloer?

Betonvloer.org helpt u graag bij het maken van deze stappen. Vraag daarom bij ons een offerte aan voor het egaliseren van uw betonvloer. Heeft u ook hulp nodig bij het storten of isoleren van uw vloer? Geen probleem, ook dit nemen wij u graag uit handen.

Contact opnemen