Betonvloer vlinderen

Een gevlinderde betonvloer

Het vlinderen van een betonvloer kan gebeuren als de vloer droog genoeg is zodat er op gelopen kan worden. Het is een meer natuurlijke manier dan een coating aanbrengen en het is bovendien erg hechtvast. Dat komt omdat de slijtvaste korrels worden vermengt met cement, die samen de toplaag vormen. Het cement zorgt ervoor dat de toplaag goed aan de vloer hecht. Er kan gekozen worden voor een extra toevoeging aan de toplaag: cementkleurstof. Een goedkope manier om de vloer een kleurtje te geven.

Een betonvloer vlinderen, hoe gaat dat?

Vlinderen gebeurt met een zogenaamde vlindermachine. Deze machine maakt de bovenste laag van de betonvloer los, zodat er een slijtlaag kan worden aangebracht die er vervolgens met de vlindermachine weer wordt ingedraaid. Dat heet vlinderen. Het wordt zo vaak als nodig herhaald, totdat de toplaag hard, glad en gesloten is. Dan is de betonvloer slijtvast.

betonvloer
beton

De mate van hardheid, en dus ook slijtvastheid, hangt af van de soort korrel die wordt gebruikt bij de afwerking. U heeft de hardheidsklasse van uw betonvloer dus deels zelf in de hand. Betonvloer.org kan u ondersteunen bij het kiezen van de korrelsoort en ook brengen wij graag een offerte uit voor het vlinderen van uw vloer.

Betonvloeren in verschillende kleuren

Beton is tegenwoordig in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Door het polijsten met water, zuren en zouten treedt er een chemische reactie op, waardoor er wel tot vijftien verschillende kleuren gecreëerd kunnen worden. Dit gebeurt door het toevoegen van rood, geel of antraciet pigment aan het cement. U kunt uiteraard zelf kiezen in welke kleur u uw betonvloer wilt laten storten. Nadat u een offerte heeft aangevraagd kan de vloerspecialist u hier alles over vertellen.

Uw betonvloer vlinderen?

Direct een offerte aanvragen voor het vlinderen van uw betonvloer? Dat kan. Bij Betonvloer.org krijgt u van verschillende vloerspecialisten uit uw regio een passende reactie. U kiest zelf voor de beste prijs – kwaliteitsverhouding!

Contact opnemen