Vloerverwarming op uw betonvloer

Er zijn verschillende manier om vloerverwarming aan te leggen. Het meest wenselijk is door het te installeren op krimpnetten, maar dit kan alleen als er nog geen afwerkvloer aanwezig is. Op het moment dat er al wel een betonvloer ligt, kan vloerverwarming ook worden ingefreesd.

Een betonvloer met vloerverwarming

De betonvloer met vloerverwarming is een steeds populairdere keuze voor diegenen die een energiezuinige en onopvallende verwarmingsmethode willen hebben. De naadloze en strakke afwerking van een betonvloer maakt deze bijzonder geschikt voor een vloerverwarming. Niet alleen kan vloerverwarming worden geïnstalleerd tijdens het leggen van een nieuwe betonvloer, maar het is ook mogelijk om vloerverwarming toe te voegen aan bestaande betonvloeren.

De voordelen van een betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming biedt verschillende voordelen:

  • Uitstraling: Een betonvloer geeft een strakke en tijdloze uitstraling.
  • Comfort: Gelijkmatige verwarming via de vloer zorgt voor een comfortabel gevoel, met een gelijkmatige temperatuur in de hele ruimte.
  • Kostenbesparing: Vloerverwarming is zuiniger dan andere verwarmingsmethoden, wat resulteert in lagere stookkosten.
Contact opnemen
betonvloer
Betonvloer

Een vloerverwarming in een bestaande betonvloer

Vloerverwarming kan ook worden toegevoegd aan een bestaande betonvloer door deze in te frezen. De vloerverwarming wordt aangelegd door het frezen van sleuven in de bestaande betonvloer waarin vervolgens de verwarmingsleidingen worden geplaatst. Het frezen gebeurt in een slakkenhuispatroon waardoor de aan- en afvoerleidingen naast elkaar kunnen worden geplaatst. Het proces van het frezen van vloerverwarming in een bestaande betonvloer vereist precisie en zorgvuldige planning. Omdat betonvloeren de neiging hebben uit te zetten bij opwarming, is het essentieel dat het frezen exact wordt uitgevoerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoeligheid voor scheurvorming en extra ruimte wordt toegevoegd zodat het beton kan uitzetten zonder te scheuren. Deze methode maakt het mogelijk om vloerverwarming toe te passen in bestaande ruimtes zonder de hele vloer te hoeven vervangen.

Uw vakspecialist voor vloerverwarming in betonvloeren

Een energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode toevoegen aan uw betonvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten staan klaar voor al uw wensen en vereisten. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Het aanleggen van betonvloer met vloerverwarming

Om scheurvorming te voorkomen, wordt aanbevolen om een minimale dikte van 10 centimeter aan te houden voor de betonvloer. De opbouw van een betonvloer met vloerverwarming omvat de volgende stappen:

  1. De constructie begint met een vloer- of funderingsplaat.
  2. Alle afvoeren, leidingen en elektriciteit worden vanaf deze plaat geplaatst.
  3. De buizen en verbindingen worden vervolgens weggewerkt met een uitvullaag van ongeveer 5 cm dik.
  4. Isolatie wordt toegevoegd om warmteverlies te voorkomen.
  5. Bovenop de isolatie wordt de vloerverwarming geplaatst.
  6. Tot slot wordt het beton direct over de vloerverwarming gegoten, waardoor de vloerverwarming integraal deel uitmaakt van het beton voor optimale warmtegeleiding.

Zij gingen u voor

Steven

"“Alles volgens afspraak wat moeilijk te vinden is in de bouw en dan ook nog kwaliteit leveren. 5 sterren voor dit bedrijf.”"

Anita

"“Doen wat ze zeggen, erg persoonlijke benadering. Fijne medewerkers.”"

Wilbert Trechter

"“Top kwaliteit voor een eerlijke prijs. In overleg is er veel mogelijk”"

Vraag vrijblijvend een offerte

Als u ervoor kiest om vloerverwarming aan te brengen in uw betonvloer, kan Betonvloer.org u hier goed bij helpen. Als u een offerte aanvraagt, zorgen wij dat u verschillende aanbiedingen krijgt van specialisten bij u in de regio. Zo bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Kan een koelkast op vloerverwarming?

Ja, over het algemeen kan een koelkast op vloerverwarming worden geplaatst. Moderne vloerverwarmingssystemen zijn ontworpen om gelijkmatige warmte te leveren zonder overmatige hitte op specifieke punten.  Voor zekerheid kunt u een isolatielaag tussen de koelkast en vloer aanbrengen.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik de vloerverwarming aanzet na het gieten van een nieuwe betonvloer?

Na het gieten van een nieuwe betonvloer is het raadzaam om deze eerst enkele weken te laten drogen voordat de vloerverwarming wordt ingeschakeld. Na ongeveer 5 weken kunt u de vloerverwarming aanzetten om optimaal te profiteren van de energiezuinige warmte.

Wat is het opstookprotocol voor vloerverwarming?

Om scheurvorming te minimaliseren, is het belangrijk om de vloerverwarming geleidelijk op te warmen. Vanaf 4 weken na het gieten kunt u beginnen met opstoken. De temperatuur kan dagelijks met ongeveer 1 graad worden verhoogd tot deze rond de 24/25 graden is. Vervolgens kan de temperatuur geleidelijk worden verlaagd tot aan de gewenste temperatuur.

Hoe dik moet de betonvloer zijn voor vloerverwarming?

Voor een betonvloer met vloerverwarming wordt een minimale dikte van 10 cm aanbevolen. Als de vloer dunner is dan 10 cm, neemt de kans op scheurvorming aanzienlijk toe. In sommige gevallen kan zelfs een dikte tot wel 18 cm worden aangehouden.