Betonvloer impregneren

De betonvloer impregneren

Er zijn verschillende mogelijkheden om een betonvloer te beschermen. Naast het aanbrengen van een coating of het vlinderen van een betonvloer kunt u ook kiezen voor impregneren. Dit kan zowel bij bestaande als nieuwe betonvloeren worden toegepast en is vaak vele malen goedkoper dan een beton coating. Impregneren wil zeggen dat er een beschermende vloeistof op het vloeroppervlak wordt aangebracht dat in het beton trekt. Anders dan een coating, dat ligt namelijk óp het beton.

Verschil tussen impregneren en coaten

Naast het kostenverschil bestaan er nog enkele voor- en nadelen omtrent een betonvloer coaten versus impregneren. Een groot voordeel van het feit dat impregneermiddel in het beton trekt, is dat de vloer hierdoor harder wordt en dus erg krasbestendig. Na twintig jaar ziet een geïmpregneerde betonvloer er nog steeds hetzelfde uit. Een betoncoating moet daarentegen om de vijf jaar vervangen worden, vanwege bijvoorbeeld ingesleten loopvlakken.

betonvloer
beton

Verder biedt het coaten van een betonvloer andere kleurmogelijkheden dan impregneren. Beton zonder toegevoegd pigment is grijs tot lichtgrijs. Bij een geïmpregneerde vloer zal er altijd iets van deze oorspronkelijke grijskleur zichtbaar blijven. In het kort kan er gezegd worden dat er grote verschillen bestaan tussen impregneren en coaten als het gaat om de prijs, de verwerkingstijd, het uiterlijk en de duurzaamheid. Om de voor u passende afwerking te bepalen, kunt u beste even advies inwinnen bij Betonvloer.org.

Betonvloeren in verschillende kleuren

Beton is tegenwoordig in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Door het polijsten met water, zuren en zouten treedt er een chemische reactie op, waardoor er wel tot vijftien verschillende kleuren gecreëerd kunnen worden. Dit gebeurt door het toevoegen van rood, geel of antraciet pigment aan het cement. U kunt uiteraard zelf kiezen in welke kleur u uw betonvloer wilt laten storten. Nadat u een offerte heeft aangevraagd kan de vloerspecialist u hier alles over vertellen.

Uw betonvloer laten impregneren?

Wilt u weten wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het impregneren van uw betonvloer? Of advies over de voor- en nadelen van impregneren versus coaten? Vraag dan even een offerte aan. Wij van Betonvloer.org leggen uw aanvraag voor aan experts in uw omgeving. Dit heeft alleen maar voordelen; u kiest namelijk zelf voor de beste aanbieder bij u in de buurt.

Contact opnemen