Betonvloer impregneren

De betonvloer impregneren

Er zijn verschillende mogelijkheden om een betonvloer te beschermen. Naast het aanbrengen van een coating of het vlinderen van een betonvloer kunt u ook kiezen voor impregneren. Dit kan zowel bij bestaande als nieuwe betonvloeren worden toegepast en is vaak vele malen goedkoper dan een beton coating. Het impregneren van een betonvloer houdt in dat u een beschermende laag aanbrengt, die diep in het beton doordringt en de vloer tegen vuil, olie en water beschermt. Deze behandeling vermindert slijtage en geeft de betonnen vloer een schitterende glans. Of het nu in uw keuken, badkamer, schuur, loods, fabriekshal of garage is, de speciale coating maakt de betonvloer gemakkelijk schoon en vetvrij.

Een bestaande betonvloer impregneren

Of het nu gaat om een nieuw gestorte betonvloer of een oude vloer in een fabrieks- of bedrijfshal, wij kunnen beide impregneren. Het impregneren van een bestaande vloer is een goede manier om de levensduur van uw betonvloer te verlengen en de esthetische uitstraling te verbeteren. Bij oudere betonvloeren wordt grondig geschuurd waarbij oude lagen worden verwijderd en de betonporiën worden geopend. Vervolgens passen we een impregneermiddel toe, zoals DURO-NOX, dat diep in het beton doordringt en een beschermende barrière vormt. Na het drogen wordt het beton gepolijst en voorzien van een beschermlaag, waardoor de betonvloer er weer als nieuw uitziet.

Contact op nemen
Betonvloer impregneren bestaande vloer
beton

Waarom een betonvloer laten impregneren?

Naadloos en slijtvast

Een naadloze betonvloer biedt een strakke, moderne uitstraling die perfect past in winkels en showrooms. Zelfs bij intensief gebruik blijft een betonvloer kras- en slijtvast, en kan het langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofafstotend

Voor specifieke toepassingen, zoals laboratoria en wasstraten, is een vloeistofafstotend betonvloer wenselijk. Horecagelegenheden profiteren ook van een vloeistofafstotende bedrijfsvloer. Door een toevoeging aan de betonmix wordt de vloer beschermd, waardoor deze olie- en waterafstotend wordt.

Uw vakspecialist in betonvloeren

Wilt u uw betonvloer laten impregneren door een vakman? Daar helpen onze specialisten van Betonvloer.org u graag bij! Zo bent u zeker van het beste resultaat. Neem contact met ons op voor meer informatie, dan bespreken we graag de mogelijkheden.

De voordelen van een betonvloer impregneren

Het impregneren van een betonvloer kent vele voordelen, waaronder:

1. Bescherming

Een groot voordeel is dat de vloer door het impregneermiddel harder wordt en dus erg krasbestendig. Door het beton te impregneren, wordt het beschermd tegen het binnendringen van vocht, oliën, zuren en andere schadelijke stoffen. Onbehandeld beton is poreus, maar impregneren vult deze poriën, waardoor een effectieve barrière ontstaat.

2. Langere levensduur

Het impregneermiddel versterkt de oppervlakte van de betonvloer, waardoor deze harder en slijtvaster wordt. Hierdoor wordt de vloer beter bestand tegen slijtage, krassen en andere vormen van schade, wat resulteert in een verlengde levensduur. Na twintig jaar ziet een geïmpregneerde betonvloer er nog steeds hetzelfde uit. Een betoncoating moet daarentegen om de vijf jaar vervangen worden, vanwege bijvoorbeeld ingesleten loopvlakken.

3. Onderhoudsgemak

Geïmpregneerde betonvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. 3. De oppervlakte blijft langer schoon omdat deze vuilafstotend is. Na impregnatie is de betonvloer eenvoudig te reinigen, wat zowel op korte als lange termijn tijdsbesparing oplevert.

4. Geen extra kosten

Het impregneren is een eenmalige investering die onverwachte kosten, zoals die kunnen ontstaan bij waterschade of schimmel in niet-geïmpregneerd beton, voorkomt. Het bespaart dus op de lange termijn aanzienlijk in kosten.

Zelf een betonvloer impregneren

Hoewel het mogelijk is om zelf uw betonvloer te impregneren, vereist dit de juiste handigheid, tijd en kennis. Het schoonmaken, controleren op scheuren, kiezen van het juiste impregneermiddel, zoals DURO-NOX, en zorgvuldig aanbrengen zijn cruciaal voor een optimaal resultaat. Professionele hulp kan zorgen voor het beste eindresultaat.

Een goede voorbereiding

Een grondige voorbereiding is essentieel voordat u begint met het impregneren van uw beton. Op deze manier zorgt u ervoor dat het impregneermiddel optimaal hecht en dat u er daardoor lang profijt van heeft. De voorbereiding begint met het zorgvuldig schuren van de betonvloer, waardoor deze volledig vrij wordt van vet en vuil. Hiermee creëert u de ideale basis voor het impregneermiddel, waardoor het beter in de vloer kan doordringen.

Zorg ervoor dat u de volgende benodigdheden paraat heeft voordat u aan de klus begint:

  1. Een schuurmachine of hogedrukspuit om de oppervlakte grondig te reinigen van vet en vuil.
  2. Afdekzeilen om aangrenzende oppervlakken te beschermen.
  3. Beschermende attributen zoals handschoenen en een veiligheidsbril.
  4. Het benodigde impregneermiddel.
  5. Apparatuur om het impregneermiddel aan te brengen, zoals een drukspuit of roller.

Daarnaast is het van groot belang om de juiste dag te plannen voor het impregneren van het beton. Weersomstandigheden kunnen aanzienlijke invloed hebben, vooral bij buiten beton. Kies daarom een dag waarop geen neerslag wordt verwacht in de eerstkomende 24 uur. Op deze manier kan het impregneermiddel optimaal inwerken en drogen.

Zij gingen u voor

Anita

"“Doen wat ze zeggen, erg persoonlijke benadering. Fijne medewerkers.”"

Steven

"“Alles volgens afspraak wat moeilijk te vinden is in de bouw en dan ook nog kwaliteit leveren. 5 sterren voor dit bedrijf.”"

Wilbert Trechter

"“Top kwaliteit voor een eerlijke prijs. In overleg is er veel mogelijk”"

Uw betonvloer laten impregneren?

Wilt u weten wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het impregneren van uw betonvloer? Of advies over de voor- en nadelen van impregneren versus coaten? Vraag dan even een offerte aan. Wij van Betonvloer.org leggen uw aanvraag voor aan experts in uw omgeving. Dit heeft alleen maar voordelen; u kiest namelijk zelf voor de beste aanbieder bij u in de buurt.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Waarom een betonvloer impregneren?

Door uw betonvloer te impregneren wordt deze beschermd tegen bijvoorbeeld vocht en andere schadelijke stoffen.

Is een betonvloer waterdicht?

Van zichzelf is een betonvloer niet waterdicht. Door de vloer te beschermen met een impregneermiddel wordt deze beschermt tegen water en andere vochten.

Wat is het verschil tussen impregneren en andere betonbehandelingen, zoals coaten?

Impregneren van beton creëert een beschermende laag die diep in het materiaal doordringt, in tegenstelling tot coatings die op het oppervlak liggen. Het impregneermiddel vult poriën en versterkt de betonstructuur voor duurzame bescherming.

Is het mogelijk om een betonvloer zelf te impregneren?

Ja, het is mogelijk om zelf een betonvloer te impregneren, maar het vereist de juiste voorbereiding en kennis. Een zorgvuldige reiniging, het gebruik van geschikte impregneermiddelen en beschermende maatregelen zijn cruciaal voor een succesvolle toepassing.