Betonvloer isolatie

Isolatie van een betonvloer

Het aanbrengen van isolatie onder een betonvloer is een uitstekende keuze als u wilt besparen op uw energierekening. Dit zorgt voor een drastische vermindering van stookkosten en is ook nog goedkoper dan vaak wordt gedacht.

Voor welke vorm van isolatie kiest u?

De meest gebruikte manier is het aanbrengen van isolatie aan de onderzijde van de vloer. Enige voorwaarde is dat er een kruipruimte aanwezig moet zijn. Op de bodem van deze ruimte wordt dan een folie aangebracht die moet voorkomen dat het isolatiemateriaal vochtig wordt. Als er wel eens een laagje water in staat, bestaan er specifieke folies die gebruikt kunnen worden.

betonvloer
beton

Isoleren zonder kruipruimte

Heeft u geen kruipruimte maar wilt u wel uw betonvloer isoleren? Dan zijn er alsnog genoeg opties. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dan een kruipruimte uit te laten graven. Maar als dit pertinent onmogelijk is, blijven er twee isolatie varianten over. Namelijk een nieuwe geïsoleerde vloer op de bestaande betonvloer plaatsen, of de bestaande vloer compleet verwijderen en vervangen. Iedere variant heeft zijn eigen voor- en nadelen, wij helpen u graag met het maken van een keuze.

Betonvloeren in verschillende kleuren

Beton is tegenwoordig in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Door het polijsten met water, zuren en zouten treedt er een chemische reactie op, waardoor er wel tot vijftien verschillende kleuren gecreëerd kunnen worden. Dit gebeurt door het toevoegen van rood, geel of antraciet pigment aan het cement. U kunt uiteraard zelf kiezen in welke kleur u uw betonvloer wilt laten storten. Nadat u een offerte heeft aangevraagd kan de vloerspecialist u hier alles over vertellen.

Vraag advies en een offerte!

Wilt u uw woonsituatie en wensen voorleggen aan een specialist? Vraag dan even een offerte aan bij Betonvloer.org. Wij leggen uw vragen voor aan verschillende experts in uw regio, hierdoor kunnen wij u kwaliteit tegen een hele scherpe prijs bieden.

Contact opnemen