Betonvloer storten

Betonvloer laten storten

Een betonvloer laten storten in uw bedrijfspand of woning? Tegenwoordig is elke optie mogelijk. Door gebruik te maken van de laatste technieken en moderne apparatuur past een betonvloer in bijna elk interieur. Het cementmengsel kan voor het storten een kleurtje krijgen, dus beton hoeft helemaal niet meer per se grijs te zijn. Voor een compleet afgewerkte look kan een betonvloer na het storten gevlinderd worden, of kan er een mooie coating overheen worden aangebracht.

Kies voor een betrouwbare professional

Als u gekozen heeft voor de vele voordelen van een betonvloer, is stap twee het inhuren van een betrouwbare professional. Of u nu een betonvloer wilt voor uw woning, garage of kantoor, Betonvloer.org biedt op maat gemaakte offertes voor elke klus. Wij begeleiden u door het volledige proces van het storten van betonvloeren, zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Het storten van een betonvloer is namelijk iets ingewikkelder dan het lijkt. Er komt heel wat meer bij kijken dan alleen het gieten van beton op de daarvoor bestemde plek. De vloer zal na het storten bijvoorbeeld op de juiste hoogte gebracht worden met behulp van laser.

Contact opnemen
betonvloer
Betonvloer

Dikte van een betonvloer

De benodigde dikte van een gestorte betonvloer hangt af van de bestemming ervan. Voor bijvoorbeeld een garage waar een auto op komt te staan, is meer draagkracht nodig dan voor een betonvloer in de woonkamer. De draagkracht van de ondervloer speelt ook een rol. Bij diktes boven de 6 centimeter is wapening noodzakelijk, wat scheurvorming voorkomt. Onze experts beoordelen de situatie en de functie van de ruimte om de juiste dikte te bepalen.

Uw vakspecialist in het storten van betonvloeren

Ontdek de mogelijkheden van een gestorte betonvloer! Bij Betonvloer.org zijn we gespecialiseerd in het storten van betonvloeren. Met jarenlange ervaring staan wij klaar om uw project te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken graag met u alle mogelijkheden.

Kosten storten betonvloer

De kosten voor het storten van een betonvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte, het type beton, de afwerking en eventuele leidingen. Een groter oppervlak resulteert in hogere kosten, maar de vierkante meterprijs kan dalen bij grotere vloeroppervlakken. De keuze voor het type beton en de gewenste afwerking beïnvloeden ook de prijs. Voor nauwkeurige prijsinformatie kunt u contact opnemen met onze experts.

De juiste afwerking

Na het storten van de betonvloer kunt u ervoor kiezen om deze te laten impregneren, wat een beschermende laag aanbrengt. Hierdoor wordt de vloer vuil-, olie- en waterafstotend en gaat deze langer mee. Het impregneren is vooral aan te raden voor betonvloeren in ruimtes zoals keukens en badkamers.

Daarnaast is het mogelijk om een betonvloer te laten vlinderen. Dit proces zorgt voor een gladde en dichte afwerking, waardoor de betonvloer gemakkelijk te onderhouden is en langer meegaat. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren aan de betonmix toe te voegen. Dit biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor u de betonvloer kunt aanpassen aan uw specifieke smaak en interieurstijl.

Bij het storten van de betonvloer kan rekening worden gehouden met de integratie van vloerverwarming. Door de thermische eigenschappen van beton kan de vloer warmte efficiënt absorberen en vasthouden. Dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele temperatuur in de ruimte, vooral in koudere seizoenen.

De diverse mogelijkheden

Bedrijfshallen

Betonvloeren zijn uiterst geschikt voor gebruik in gebouwen zoals schuren, parkeergarages en hangars. Deze plekken hebben een vloer nodig die veel gewicht en loopverkeer aan kan en ook weinig onderhoud vergt.

Badkamers

Betonvloeren passen ook goed in een badkamer, waar ze zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Een groot voordeel van een betonvloer in de badkamer is de naadloze afwerking waardoor schimmelvorming tussen de voegen wordt voorkomen. Daarnaast adviseren we de installatie van een drain voor optimale waterafvoer. Onze betonvloeren worden afgewerkt met vlindertechniek en impregnering voor extra duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Keukens

In de keuken biedt een betonvloer een moderne en strakke uitstraling. Een onbehandelde betonvloer kan gevoelig zijn voor vlekken zoals olie en vet. Daarom raden we impregneren aan om de vloer waterafstotend en resistent tegen schimmel en vuil te maken, wat ideaal is voor keukenomgevingen. Eenmaal geïmpregneerd, is de betonvloer zeer onderhoudsvriendelijk

Garages

Een betonvloer is een uitstekende keuze voor garages, dankzij de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. De keuze van het betontype en de afwerking hangt af van de specifieke eisen die aan de garagevloer worden gesteld, zoals extra belastbaarheid of weerstand tegen chemische stoffen.

 

Zij gingen u voor

Anita

"“Doen wat ze zeggen, erg persoonlijke benadering. Fijne medewerkers.”"

Steven

"“Alles volgens afspraak wat moeilijk te vinden is in de bouw en dan ook nog kwaliteit leveren. 5 sterren voor dit bedrijf.”"

Wilbert Trechter

"“Top kwaliteit voor een eerlijke prijs. In overleg is er veel mogelijk”"

Laat u adviseren

De kosten van het storten van een betonnen vloer zijn onder andere afhankelijk van de dikte, het oppervlak en de afwerking. Vraag daarom even een offerte aan bij Betonvloer.org en u komt zo snel mogelijk in contact met een betonspecialist. Wij voorzien u ook graag van advies omtrent de vele opties in betonvloeren.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik op het gestorte beton lopen?

Het is cruciaal om het beton voldoende tijd te geven om uit te harden voordat u erop loopt. In de regel kunt u na ongeveer 24 tot 48 uur voorzichtig op het beton lopen. Echter, voor volledige belasting of het plaatsen van zware voorwerpen, raden we aan om ten minste 7 dagen te wachten.

Kan ik mijn betonvloer storten en isoleren tegelijk?

Ja, het is mogelijk om een betonvloer te storten en tegelijkertijd te isoleren. Dit wordt vaak gedaan door eerst een laag isolatiemateriaal aan te brengen, gevolgd door het storten van het beton. Dit is een effectieve methode om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van uw ruimte te verbeteren.

Hoe onderhoud ik mijn betonvloer?

Het onderhoud van een betonvloer is relatief eenvoudig. Regelmatig vegen en dweilen om vuil en stof te verwijderen is meestal voldoende. Voor vlekken kunt u milde reinigingsmiddelen gebruiken. Vermijd het gebruik van agressieve chemische reinigers die het beton kunnen beschadigen.

Is het mogelijk om vloerverwarming in een betonvloer te integreren?

Ja, het integreren van vloerverwarming in een betonvloer is een populaire optie. De vloerverwarmingselementen worden geplaatst voordat het beton wordt gestort, waardoor een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling door de ruimte mogelijk is.

Kan een betonvloer in elke kleur worden afgewerkt?

Betonvloeren bieden veelzijdige afwerkingsmogelijkheden, inclusief een breed scala aan kleuren. Door kleurstoffen toe te voegen tijdens het mengproces of door het toepassen van kleurrijke coatings en zegels na het storten, kan vrijwel elke gewenste kleur worden bereikt.