Hoe onderhoudt u beton?

Een betonvloer is een praktische en duurzame vloer met een eigentijdse uitstraling. Om die uitstraling te behouden is het belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt. Een betonvloer is dan misschien wel onderhoudsvriendelijk maar niet volledig onderhoudsvrij. Met de volgende tips en tricks blijft uw betonvloer haar uitstraling behouden en kunt u er nog lang van nagenieten.

Beton onderhoud

Het onderhoud van uw betonvloer begint meteen al bij het storten en het afwerken van de vloer. Bij de aanleg van de vloer is het mogelijk om deze te laten vlinderen. Het vlinderen is een meer natuurlijke manier waar de slijtvaste korrels worden vermengt met cement, die samen de toplaag vormen. Het cement zorgt er dan ook voor dat de toplaag goed aan de vloer hecht. Als de vloer droog genoeg is zodat u er op kunt lopen kan het vlinderen beginnen.

onderhoud van de betonvloer

Beton schoonmaken

Om de betonvloer schoon en mooi te houden kunt u zelf ook bijdragen aan het schoonmaken van de vloer met een paar handige tips.

  • Regelmatig vegen: Houd de betonvloer schoon en voorkom beschadigingen op de oppervlakte van de vloer, dit kan door dagelijks met een zachte bezem of stofzuiger los vuil te verwijderen. Daarnaast kunt u gebruik maken van milde PH-neutrale reiniger en warm water voor een diepere reiniging.
  • Gebruik vilten: Door zware meubels of stoelen die veel verschoven worden kunnen er krassen ontstaan op de betonvloer. Om dit te voorkomen kunnen er vilten geplaatst worden onder de poten van de meubels. Daarnaast kunnen er rubberen wielen onder de meubels geplaatst worden om de schade te minimaliseren.
  • Vloeistoffen meteen weghalen: Het is raadzaam om onmiddellijk vlekken weg te halen wanneer er gemorst wordt. Maak gebruik van een zachte doek en indien een mild schoonmaakmiddel, zoals The Concrete Cleaner.
  • Stabiele omgevingstemperatuur: Uw vloer kan gevoelig zijn voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Door een stabiele omgevingstemperatuur en het gebruiken van luchtbevochtigers en ontvochtigers, kunt u voorkomen van barsten en het kromtrekken van het beton.

Meer weten over laten reinigen van betonvloer?

Wilt u meer weten over het laten reinigen van uw betonvloer? Als een vloer al langere tijd volop gebruikt wordt kan vuil zich gaan ophopen of beschadigingen ontstaan. Dit kan voorkomen worden door eigen onderhoud zoals hierboven beschreven staat, maar vaak ook niet. Schakel een professional in die u daarbij kan helpen. Lees hier meer over het reinigen en herstellen.

Specialist inschakelen

Als de vloer toch erg beschadigd of vervuild is en u krijgt het zelf niet meer weg, kunt u het best een specialist inschakelen om uw vloer professioneel te laten reinigen. Ook voor de reparatie van beschadigingen kunt u bij ons terecht. Door eens in de zoveel tijd de betonvloer goed te laten reinigen en repareren kunt u nog jaren genieten van uw vloer. Zelf ondertussen uw betonvloer reinigen is ook mogelijk door zachte doeken te gebruiken en alles wat kan schuren te vermijden zoals schuursponsjes. Gebruik daarnaast milde schoonmaakmiddel.

Uw vakspecialist in het reinigen van betonvloeren

Wilt u uw betonvloer laten reinigen door een professionele vakman? Ons team staat voor u klaar om te helpen. Op professionele wijze reinigen wij uw betonvloer en verwijderen we vlekken en beschadigingen. Kom vrijblijvend met ons in contact en laat ons uw betonvloer reinigen.