Een betonvloer buiten? Let hier op!

Gevlinderde betonvloer buiten: Waarop moet ik letten?

Een gevlinderde betonvloer buiten, zowel voor terrassen als opritten, zien we steeds meer terugkomen bij particuliere woningbouw. Vanwege hun functionaliteit, stijl en maatwerk wordt de betonvloer in het algemeen steeds populairder. Het gladde en elegante uiterlijk van een mooi afgewerkte betonvloer is naast binnenshuis, daarom ook buitenshuis erg in trek. Gevlinderd beton heeft een natuurlijke uitstraling net een onderhoudsvriendelijk karakter. In dit artikel leest u over verschillende toepassingen van een betonvloer buiten en waar u zoal op moet letten.

Waarop moet u letten bij het plaatsen van een betonvloer buiten?

Voordat een betonvloer buiten wordt gestort, zullen er voorafgaand een aantal checks worden gedaan. Zo wordt er onder andere gekeken naar de grondsoort, het afschot en de ligging van de vloer. Deze belangrijkste punten nemen we met u door, zodat u zelf het nodige aan controles kunt uitvoeren.

Op welke grondsoort komt de betonvloer buiten?

Het type ondergrond van uw nieuwe betonvloer is erg belangrijk voor de voorbereidingswerkzaamheden die komen kijken bij het storten van de betonvloer. Welke grondsoort ligt er bij u? Is dit misschien zand, klei of iets anders zoals veen? Bij zand- of kleigrond is onderheien vaak niet nodig, wat bij veengrond wel moet. Als u twijfelt over uw ondergrond, is het aan te raden een deskundige te raadplegen om de grondsoort te bepalen. Voor een betonvloer buiten is het essentieel om een stabiele onderlaag van zand of puin van minimaal 10cm dik aan te brengen.

Houd rekening met een afschot voor regen

Bij buiten beton of bijvoorbeeld een betonnen terras is het belangrijk om vroegtijdig na te denken over het afschot, zodat regenwater effectief kan worden afgevoerd. Beton laat weinig door, waardoor er plassen water op kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is een afschot van 1,5 centimeter per meter aan te raden. Daarnaast is het een goede overweging om afwateringsputten of goten in uw betonvloer te integreren. Voor specifiek advies over uw situatie kunt u het beste contact opnemen met onze experts.

Hoeveel cm dik moet de betonvloer buiten zijn?

De dikte van buiten beton is afhankelijk van het beoogde gebruik. De gemiddelde betonvloer begint vanaf 8 cm dik, maar voor buiten toepassingen wordt een dikkere vloer aanbevolen. Bij een betonnen terrasvloer begint dit vanaf 15 cm en voor een oprit nemen we doorgaans een minimum van 20 cm dikte.

100-image

Betonvloer buiten: toepassingen van buiten beton

Buiten beton komt steeds meer in trek. Voorheen zagen we betonvloeren veelal geplaatst in garages, bedrijfshallen of woningen. De meest populaire toepassingen van buiten beton zijn de betonnen terrasvloer en de oprit van beton.

Een betonnen terras

Een gevlinderd betonnen terras combineert duurzaamheid met een stijlvolle uitstraling. Door de stevigheid van beton, is deze geschikt voor veel verkeer en gaat de vloer lang mee. Een betonvloer is langdurig sterk en onderhoudsvriendelijk, met een gladde en naadloze afwerking die zorgt voor een nette look. Door een betonnen terras te kiezen, heeft u geen zorgen van kapotte tegels of vuile voegen zoals bij een betegeld terras. Door rekening te houden met het afschot (zoals hierboven beschreven) biedt een gevlinderde betonvloer een effectieve waterafvoer wat verzwakkingen voorkomt. Door de naadloze afwerking is het schoonmaken van de vloer eenvoudig.

Een betonnen oprit

Een oprit krijgt vaak veel gewicht te verduren, daarom profiteren zij enorm van de eigenschappen van gevlinderd beton. De stevigheid en duurzaamheid van beton zijn van groot belang voor de levensduur van uw oprit. Deze vloeren kunnen zware belasting van auto’s en machines aan zonder te verzakken, vergelijkbaar met de eigenschappen van een betonnen garagevloer. Gevlinderd buiten beton is niet alleen sterk, maar ook onderhoudsvriendelijk waardoor het een ideale keuze is voor opritten waar regenwater efficiënt moet worden afgevoerd. Het is daarom ook te zien dat parkeergarages de voorkeur geven aan beton.

100-image

Buiten beton op kleur

Mocht u ervoor kiezen om een betonvloer buiten te laten storten, is het mogelijk deze te laten personaliseren met bijvoorbeeld kleur. Met behulp van kleurpigmenten kunt u de betonvloer in elke gewenste kleur laten afwerken, waardoor u de perfecte uitstraling kiest voor uw buiten-toepassing. Voor meer informatie naar uw opties komt u in contact met onze experts.

Hoeveel kost buiten beton per m²?

De kosten van het storten en vlinderen van uw buiten beton verschilt per situatie. Wij adviseren om rekening te houden met een bedrag van €55 tot €120 per m². Met name de dikte, de toepassing, de benodigde voorbereidende werkzaamheden en het totale oppervlak van de vloer hebben de meeste invloed op de vierkante meterprijs van een betonvloer buiten. Kom in contact en ontvang een op maat gemaakte offerte voor uw situatie.

Kom in contact

Contact opnemen