Betonvloer in de keuken: Wel of niet?

De perfecte vloer in uw droomkeuken

Wellicht is een betonvloer niet het eerste waar u aan denkt bij het zien van uw droomkeuken. Een betonvloer biedt een tal aan voordelen die uitblinken bij sanitaire oplossingen zoals de keuken. In een keuken wordt vaak wel eens gemorst, waardoor de vloer snel vies wordt. Een betonvloer is onderhoudsvriendelijk, functioneel en stijlvol, wat deze perfect geschikt maakt voor de keuken.

Wat maakt een betonvloer geschikt voor de keuken?

Een betonvloer past in allerlei verschillende keukenstijlen. Dat niet alleen, de vloer is naadloos en hygiënisch. Een betonvloer in de keuken gaat lang mee, wat het een erg praktische vloer maakt voor iedere toepassing. Of dit nu een keuken in een woning is, of een keukenvloer voor een bedrijfskeuken. Vanwege de naadloze eigenschap van een betonvloer, is deze erg gemakkelijk in onderhoud.

Keukenvloer met vloerverwarming

Een keuken betonvloer met vloerverwarming wordt steeds populairder en niet zonder reden. Vloerverwarming is een energiezuinige en onopvallende verwarmingsmethode, wel zo fijn in de keuken. Het is niet alleen mogelijk vloerverwarming toe te voegen aan een nieuwe betonvloer, ook in uw bestaande keukenvloer kan vloerverwarming aangebracht worden. Geniet van een comfortabele keuken met een betonvloer met vloerverwarming.

Makkelijk in onderhoud

Een ander voordeel van een betonvloer in de keuken is het eenvoudige onderhoud van de vloer. Een betonvloer is makkelijk in onderhoud. Waar een kwetsbare vloer zoals een houten vloer lastig schoon te maken is, kan een betonvloer snel en gemakkelijk worden schoongemaakt. In een keuken wordt veel gemorst, fijn dat plassen en vlekken snel weg te halen zijn. Daarbij heeft beton van zichzelf een sterke weerstand tegen vocht en vlekken. Een betonvloer keuken gaat hierdoor lang mee en is minder gevoelig voor permanente waterschade.

Keukenvloer beton impregneren

Om zo lang mogelijk van uw keukenvloer te genieten, is het belangrijk dat u de betonvloer laat impregneren. Na het storten van de betonvloer is deze al voor een groot deel vuil- en vloeistofafstotend, maar door deze te impregneren wordt dit nog vele malen beter. Deze behandeling vermindert slijtage en geeft de betonnen vloer een schitterende glans die zorgt voor een optimale bescherming van uw vloer.

Duurzaam

Een betonvloer is bestand tegen zware belasting en intensief gebruik. De vloer gaat jaren mee en is een duurzame keuze. Een betonvloer in de keuken is goed bestand tegen krassen en deuken, wat de vloer zeer geschikt maakt voor gezinnen die hun keuken intensief gebruiken. Dat gecombineerd met het gemakkelijke onderhoud maakt de betonvloer een uiterst duurzame vloer.

Perfect in iedere keuken

Wat ook een voordeel is van de betonvloer in de keuken, is de brede uitstraling van beton. Beton heeft een strakke en tijdloze uitstraling die aansluit bij vele verschillende interieurstijlen. De betonvloer vormt een neutrale basis die gemakkelijk kan worden aangepast naar diverse stijlen en kleuren. Ook kan de keukenvloer worden doorgelegd naar de woonkamer of andere aanliggende ruimtes, waardoor er één geheel gecreëerd wordt.

100-image

Keukenvloer van beton in kleur

Liever geen grijze vloer in uw keuken? Betonvloeren kunnen in veel verschillende kleuren en verschillende patronen worden gestort. Beton is van nature erg grijs en grauw, maar kleurstoffen en coatings maken het mogelijk om deze in bijna elke denkbare tint te veranderen. Met deze tinten en kleuren zorgt u ervoor dat de duurzame betonvloer perfect aansluit op het interieur in uw keuken.

Welke keukenstijlen zijn geschikt voor een betonvloer?

Past een betonvloer bij mijn keukenstijl? Het is makkelijker om een vloer te plaatsen die aansluit bij uw keuken dan een keuken uit te zoeken die aansluit bij uw vloer. Gelukkig passen betonvloer goed bij verschillende keukenstijlen. Of u nu een keuken heeft in minimalistische stijl, landelijk, mediterrane of industrieel en modern, er is een betonvloer die past bij uw keukenstijl.

Minimalistisch en modern

Een liefhebber van eenvoud en strak? De betonvloer keuken is een ideale vloer bij een moderne, minimalistische keukenstijl. De simpelheid van het beton benadrukt het minimalisme van de keuken, wat als perfecte ondergrond dient voor de strakke keukenkasten. Combineer de betonvloer met lichte kleuren en natuurlijke materialen om zo een eigentijdse en strakke uitstraling te creëren. Zeer geschikt voor een keuken die rust en eenvoud uitstraalt.

Industriële keukenstijl

Een stoere en robuuste keuken? Een betonvloer is enorm geschikt voor hen die opzoek zijn naar een stoere en industriële uitstraling. De ruwe textuur en grijze tinten van een betonvloer passen perfect bij een industriële keuken. Deze betonvloer wordt veelal gecombineerd met andere grove materialen zoals hout en metaal.

Betonvloer bij landelijke keuken

Niet alleen moderne keukens profiteren van de uitstraling van de betonvloer. Ook prachtige keukens met landelijke stijl verlenen zich perfect voor een betonvloer. Combineer de betonvloer met houten elementen en warme kleuren om een gezellige keuken te creëren. Het is goed mogelijk om een gekleurde betonvloer te nemen zodat deze beter bij uw keukenstijl past.

Mediterrane keuken

De neutrale basiskleur van beton vormt een perfecte basis tegenover kleurrijke tegels en meubels die u veelal ziet in een mediterrane keuken. De warme tinten en rustieke elementen bieden een prachtig contrast met de betonvloer. Daarentegen kunt u er ook voor kiezen om uw betonvloer in de keuken een andere tint te geven, waardoor u een betonvloer neemt met een warmere uitstraling die uw mediterrane keuken juist omarmt.

Een betonvloer in de keuken?

Laat u wens achter en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Contact opnemen