Beton waterdicht maken: How-to

Beton waterdicht maken

Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar het is niet volledig waterdicht. Er zitten poriën en kleine scheurtjes in het beton waardoor water kan binnendringen. Dit kan leiden tot problemen zoals schimmel, roest en vorstschade. Om deze problemen te voorkomen, is het mogelijk om beton waterdicht te maken. In dit artikel leggen we u uit hoe beton waterdicht wordt gemaakt.

Waarom is het nodig om beton waterdicht te maken?

Er zijn verschillende redenen waarom het nodig is om beton waterdicht te maken. Ten eerste kan water ervoor zorgen dat beton uitzet en krimpt. Dit kan scheuren en andere schade veroorzaken. Ten tweede kan water ervoor zorgen dat beton zwak wordt. Dit kan leiden tot instortingen. Ten derde kan water schimmel en andere schadelijke organismen veroorzaken. Deze organismen kunnen beton aantasten en ervoor zorgen dat de levensduur van de vloer vermindert wordt.

Hoe werkt het waterdicht maken van beton?

Er zijn verschillende manieren om beton waterdicht te maken. De meest voorkomende methode is het gebruik van een impregneermiddel. Een impregneermiddel is een vloeistof die in het beton dringt en een waterafstotende laag vormt. Hierdoor kan water niet meer door het beton heendringen. Meer over het impregneren van beton leest u hier.

Een andere methode om beton waterdicht te maken is het aanbrengen van een coating. Een coating is een dunne laag materiaal die over het beton wordt aangebracht. De coating vormt een barrière tegen water en voorkomt dat water in het beton kan dringen.

Uw betonvloer waterdicht maken?

Ontvang een offerte op maat voor uw betonvloer.

Hoe maak ik beton waterdicht?

Het waterdicht maken van beton is een relatief eenvoudige klus die door iedereen zelf kan worden uitgevoerd. Er zijn verschillende impregneermiddelen en coatings online verkrijgbaar of bij de locale bouwmarkt. De keuze voor het juiste product hangt af van de locatie van het beton en de mate van waterdichtheid die nodig is.

Hier zijn de stappen voor het waterdicht maken van beton:

  1. Reinig het beton grondig.
  2. Verwijder vuil, vet en stof.
  3. Repareer eventuele scheuren of gaten in het beton.
  4. Breng een impregneermiddel of coating aan volgens de instructies op de verpakking.
  5. Laat het impregneermiddel of de coating volledig drogen voordat u het beton weer gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het waterdicht maken van beton?

Er zijn veel voordelen aan het waterdicht maken van beton. Het kan helpen om:

  • Schimmel en andere schadelijke organismen te voorkomen
  • Beton uitzetten en krimpen te voorkomen
  • Beton zwak te maken
  • Beton instortingen te voorkomen
  • De levensduur van beton te verlengen

Hoe veel kost het om beton waterdicht te maken?

De kosten van het waterdicht maken van beton variëren afhankelijk van de grootte van het oppervlak, de gebruikte methode en het type product. Over het algemeen kost het waterdicht maken van beton tussen de €50 en €100 per m².

Laat ik het waterdicht maken van beton over aan een expert?

Als u niet zeker weet hoe u beton waterdicht moet maken, is het verstandig om een ​​expert in te huren. Een expert kan u helpen om de juiste methode en producten te kiezen en ervoor te zorgen dat het waterdicht maken van beton goed wordt uitgevoerd.

Schakel de expert in

Uw betonvloer waterdicht laten maken door een professional? Kom in contact en ontvang een offerte op maat.