Beton kleuren, hoe doe ik dat?

Bij een betonnen vloer wordt er al snel gedacht aan een grijze grote oppervlakte. Vaak is dan ook snel het geval omdat de grijze originele look van de betonkleur erg in trek is en overal bij past. Als u wat anders wilt en wat kleur wilt toevoegen, is er altijd nog de keuze om de betonvloer te kleuren. Hoe u dat doet en wat de mogelijkheden zijn leest u hieronder.

Betonvloer vlinderen

Beton kleuren

De keuze uit kleuren voor een betonvloer is erg groot. U kunt uit meer dan 15 kleuren kiezen en zelf bepalen hoe licht of donker het er uit moet zien. Populaire kleuren op dit moment zijn het origineel grijs en aarde tinten zoals bruin of zandkleur. Houd u meer van felle kleuren? Dan is er altijd genoeg keuze uit meer opvallende pigmenten zoals rood of blauw. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur? We helpen u graag op weg de juiste keuze te maken.

Kosten betonvloer kleuren

De kosten voor het vlinderen en kleuren van het beton varieert per bedrijf en aantal m² hier moet u al snel rekening houden met een bedrag van €100+. Hetzelfde geldt voor het verven van de vloer, hier wordt gerekend voor mankrachten per uur en verf per aantal m². Het coaten van de vloer kost al snel per m²  €15 tot €40 euro.

Dit zijn de prijzen om het kleuren te laten doen door een professioneel bedrijf, als u zelf aan de slag gaat zullen de kosten al minder hoog zijn en hoeft u alleen de materialen te betalen. Als u het zelf gaat doen wees bewust dat dat het tijd kost en geduld voor een mooi eindresultaat.

Meer vragen over kleuren van beton?

Neem contact met ons op en leer meer over het kleuren van een betonnen vloer en de definitieve prijzen om het te laten doen.

Hoe wordt beton gekleurd?

Er zijn verschillende manieren om een betonvloer te kleuren en een gepersonaliseerde vloer te creëren die perfect bij uw interieur past.

Pigment

Bij het afwerken van de betonnen vloer wordt er onder het vlinderen van het beton pigmentpoeder toegevoegd op de toplaag om de kleur te creëren. Meestal bestaat het uiterst fijne kleurstof uit metaaloxides.

Coaten

Coating is een dunne kunststof toplaag die over de betonvloer wordt aangebracht. Er ontstaat dan een gladde, duurzame, naadloze, waterdichte vloer waar dus ook kleurstof aan kan worden toegevoegd. De coating is kras en vlek bestendig waardoor het ideaal is voor gezinswoningen, garages, magazijnen en industriële faciliteiten.

Verven

Natuurlijk is er ook nog de optie om het beton te verven naar de kleur die u wilt. Door de vloer goed schoon te maken en voor te strijken kunt u met een goeie betonverf uw vloer mooi en gelijkmatig de kleur geven die u in ogen had. Na 24 uur is de gekleurde vloer volledig opgedroogd.

Wilt u nog meer weten over betonvloeren?

Lees hier meer over onze diensten en waar wij u nog meer bij kunnen helpen.